Nyheter

Emotion Logistics AB förvärvar Almroths Express & Åkeri AB

PRESSMEDDELANDE 2024-04-25

Två etablerade 3PL-aktörer blir en. Emotion Logistics AB förvärvar Almroths Express & Åkeri AB i Norrköping. Logistikbranschen genomgår konstanta förändringar, såsom automation, visualisering och AI, där storleken kommer att ha ökad relevans. Bolagens respektive strävan att vara det stora lilla bolaget kvarstår och förstärks. ‘Stora’ med avseende på resurserna och kompetensen, ‘lilla’ med avseende på att fortsätta vara den personliga aktören med kunder och medarbetare i fokus. Tillsammans har bolagen 140 000 kvm logistikyta i Norrköping, Jönköping, Varberg och Nybro.

Båda har bred och gedigen erfarenhet inom logistik. Mycket delas när det gäller grundvärderingar och passionen för långsiktiga kundrelationer. Vi samordnar kundernas varierande och föränderliga logistikbehov – digitalt och hållbart. Utöver 3PL-tjänster kommer vi även att utveckla en mängd tilläggstjänster för att ytterligare komplettera vårt gemensamma erbjudande till marknaden. Vi ser en betydande möjlighet att konsolidera kompetenser, erfarenheter och att dra nytta av varandras olika styrkor för att framtidssäkra befintliga och potentiella kunders logistik. Vi är två familjeföretag som gör oss flexibla och snabba i beslutsfattandet.

Tillsammans bildar vi nu Emotionkoncernen med mer än 250 engagerade medarbetare och en omsättning på 400 miljoner kronor. Sammanslagningen ger oss en trygg ryggrad och en gemensam plattform.

Almroths är ett logistikföretag som grundades 1930 i Norrköping. Specialiserade på att integrera service, lager och transporttjänster. Bolaget har framgångsrikt utvecklat ett Kontrolltorn för att skapa en sömlös samordning av flöden över hela världen.

Emotion Logistics grundades år 2014 som ett affärsområde inom Börjes Logistik & Spedition. År 2020 blev affärsområdet ett fristående bolag, Emotion, och blev ett systerbolag till Börjes. Specialiserade på premiumtjänster inom logistik med hög andel IT-innehåll, främst inom e-handel och detaljhandel.


Kontakt och mer information

Markus Kinnander
VD & delägare
0709 76 40 86
markus.kinnander@emotionlogistics.com

Carl Svensson
Marknad
0708 15 80 71
carl@almroths.se

Ladda hem pressbilder
https://we.tl/t-vHF5LEcfua