Control Tower

Strategisk och operativ rådgivning

Vårt Control Tower är all vår kunskap och erfarenhet inom transportlogistik samlad på ett ställe. Vi fungerar som ett stöd och en resurs för er för allt som gäller frakter och avtal.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer?

Therese Dunhagen

+46 (0)11 – 474 10 52
therese@almroths.se

Vi vet hur mycket tid och engagemang det kostar att bygga upp kontaktnät och förståelse hur allt fungerar inom fraktbranchen. Därför erbjuder vi alla våra kunder att dra nytta av vår samlade kompetens och erfarenhet.

 

Vi rådger och arbeter med er inom

  • Integration mot affärssystem
  • Automatiseringslösningar
  • Besparingar genom optimering av emballage och frakt
  • Transportavtal med rabatter
  • Konfigurering och optimering av fraktalternativ som finns i ert checkout flöde.
  • Uppföljning och felrättning av checkout flöden

Mina sidor

Som ett steg i vår digitalisering så har vi lanserat “Mina Sidor”, där kan du som kund ladda ner fakturor och fakturaspecifikationer.

Leveranser

Anpassning av flöden

När ni blir kund hos oss sätter vi oss ner och går igenom hur era flöden bör ser ut för att ni skall få bäst pris och kunden den bästa leveransupplevelsen det bara går. Vi utgår ofta från vårt standardflöde och diskuterar sen justeringar och anpassningar av det.

Standardflöde

För väldigt många e-handlare fungerar ett standardflöde; vara beställs, varan plockas och packas och levereras med Early Bird eller City Mail om mottagaren finns på ett postnummer fär dessa operatörer verkar. Annars levereras det med Schenker.

Anpassningar av standardflödet kan vara hemleveranser, leverans till ombud, fri frakt över olika gränser med mera.

Skräddarsydda flöden för stora volymer

I många fall bygger vi skräddarsydda flöden för stora och etablerade e-handlare. Det kan då röra sig om nya automatiserade lösningar med robotar och hårdvara till er för att in i minsta detalj passa era produkter och och behov.

Det kan även vara on-demand tillverkning av förpackningar eller mätning och vägning av era inkommande produkter.

Optimering av frakter

Vår Control Tower funktion är med och rådger och utvärderar hur era transportvägar kan kortas och förbättras för att minska kostnader och leveranstider till slutkund.

Integrationer

Vi har erfarenhet av integrationer mot de flesta affärs- och e-handelssystem

Läs mer om våra integrationer

Transportavtal

Kärnan i våra sammarbeten är transportavtalet. I det specificeras volymer och priser. Vi skickar flera miljoner ordrar årligen åt våra kunder vilket gör att vi kan teckna väldigt bra avtal med rabatterade priser som våra kunder kan dra nytta av.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer?

Therese Dunhagen

+46 (0)11 – 474 10 52
therese@almroths.se

Ny kund

Som nystartad e-handlare, eller e-handlare utan ett transportavtal. När man bor hos oss kan ni nyttja våra fraktavtal med bra rabatter. Dessutom så kommer ni ha stor nytta av vår långa erfarenhet när det gäller import, export, tull, systemutveckling och -integrering och övriga områden som rör allt som har med e-handel och logistik att göra.

Den erfarenheten gör att ni väldigt snabbt har integrationer och system på plats, samt att ni undviker fel och misstag vi redan stött på med våra kunder.

Ni som redan har transportavtal

Som stor och redan etablerad e-handlare har ni kanske egna transportavtal, då kan ni ändå ha stor nytta av att bo hos oss, ni kan behålla ert avtal men får vår Control Tower funktion “på köpet” då ni flyttar in.

Vår CT tjänst kan löpande hjälpa till att optimera, automatisera och förbättra era flöden så att ni miskar kostnader för emballage och transporter.

Frakter utanför EU?

Vi upphandlar frakter för alla våra kund, vilket gör att vi kan nyttja stordriftsfördelar för frakter både inom och utanför EU, på så vis får ni alltid bra priser oavsett vart era frakter går.